top of page

Weerbaarheidstrainingen, Rots & Water.

Deelnemers leren beter te gronden, lichaamstaal te gebruiken, hun grenzen aan te geven, voor zich zelf op te komen (rots) en de ander zijn/haar grenzen aan te voelen, te respecteren en te communiceren (water).
 
Deze training is zeer geschikt voor jongeren die wat weerbaarder mogen worden, maar ook voor jongeren die juist te snel en onhandig reageren.
 
De training kan worden gegeven op basis, voortgezet, mbo onderwijs.
 
Een rots en water training kan op maat worden aangeboden aan volwassenen, bedrijven en instellingen.
 
  • Rots & Water voor meisjes en jongens van 11 t/m 17 jaar. Dit kan zowel in reguliere lessen als in projectweken worden gegeven. lees meer over deze training door op de link te klikken: Rots & Water programma.
  • Workshop Rots & Water: thema 'krachtige vrouwen'. lees meer over deze training door op de link te klikken: Workshop: 'krachtige vrouwen'.
 
  • Specifieke Rots & Water trainingen voor deelnemers met autismespectrumstoornissen (ASS)
 
HJH-training heeft een gecertificeerde Rots en Water trainer opgeleid door het Gadaku instituut. ( www.rotsenwater.nl ).
 
De training kan zowel individueel als in een groep worden gegeven.
De totale duur van de training bedraagt 10 bijeenkomsten van 2 uur.
Afhankelijk van groepsgrootte en situatie kan er ook een variabel aanbod van de training worden gemaakt.
Deze training is een mengvorm van sport, zelfverdediging, sociale vaardigheid en weerbaarheid.  Het is ontwikkeld door Freerk Ykema en wordt op steeds meer scholen in Nederland, maar ook in Australië en Nieuw Zeeland gegeven.
 
Er wordt gewerkt aan zelfvertrouwen, zelfbeheersing en aan het leren nadenken over de keuzes die je hebt in je handelen. Door oefeningen leren deelnemers zich bewuster te worden van hun lichaam. Aspecten die aan bod komen zijn: stevig staan, gronden, ademhaling, ademkracht, lichaamstaal, mentale kracht, weerbaarheid, fysieke kracht, conditie en omgaan met bedreiging.
 
 
bottom of page